woensdag 13 november 2013

Ketting van Sinterklaas (brooddeeg)

Nodig voor het brooddeeg:
Dit is de hoeveelheid voor 4 á 5 kinderen

-3 kopjes bloem
-1 kopje zout
-1 kopje water (of net ietsje meer)
-evt. een theelepel olie

Alle ingrediënten mengen tot er een deegbal ontstaat die niet meer plakt (dan extra bloem toevoegen) en niet uit elkaar valt (dan extra water toevoegen)

Verder nodig:
-goudverf
-penselen
-strasstenen
-lijm
-mooi lint

Maak van het brooddeeg de vorm van een kruis. Als je klaar bent, maak je een gaatje voor het lint. (Als jet het gaatje maakt als op de foto, hangt de hanger altijd recht!)

Als de kruizen klaar zijn kun je ze afbakken: 30-60 minuten (ligt aan hoe dik het vormpje is) in de oven op 175 graden
Je kunt ze ook gewoon te drogen leggen en dan zijn ze na een paar dagen hard.


Nu kun je de vorm goud schilderen en evt. versieren met een strassteen. Een mooi lint eraan en de ketting van Sinterklaas is klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen