woensdag 7 november 2012

Sint, Piet en Amerigo van wc-rolletjes

Nodig:
-wc-rolletjes
-gekleurd papier
-crêpepapier
-watjes
-schaar
-lijm

Pietje: Plak een strookje bruin papier op het rolletje en teken er een gezichtje op een zwarte krulletjes. Pak nu gekleurd papier en plak een strook boven het gezichtje en een grote strook eronder. Knip een kartelrand alsof het een kraagje is. Pak een stukje crêpepapier boven aan de binnenkant van rolletje vast. Zorg dat het papier bol staat, als een echt pietenmuts.
Sint: Beplak het rolletje met wit papier. Plak daarna een stuk rood papier er overheen en laat aan de voorkant een strook wit over. Teken een gezichtje en plak er met watten een baard en haren omheen. Maak als laatste een kleine mijter en plak die boven het gezichtje.
Schimmel Amerigo: Je hebt 2 wc-rolletjes nodig Eén rolletje knip je doormidden en weer één van die kleine rolletjes knip je in de lengte door. De rolletjes beplak je met wit papier. Voor het grote rolletje maak je het witte papier te lang. Zo kun je stroken knippen en dat is meteen de staart. Het rolletje dat je hebt doorgeknipt schuif je wat in elkaar en plak je schuin vast in het lijf. Het andere kleine rolletje schuif je er aan de andere kant overheen en plakt het vast. Dit wordt het hoofd. Je maakt van wit papier 2 dunne rolletjes en plakt ze vast. In het midden duw je die rolletjes plat en plak je over de rug van de schimmel, dit zijn de benen.
Nu kun je nog oren knippen, ogen tekenen en schimmelvlekken. Van een stukje rood papier maak je een dek voor op zijn rug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten